Fekete Áfonya

A fekete áfonya gyümölcsét ugyan már az ókorban is előszeretettel fogyasztották. Gógyászati felhasználásáról először a XVI. században találhatunk feljegyzéseket.
A cserje szárított levelét, illetve gyümölcsét is számos betegségre alkalmazták: pl
skorbutra, húgyúti fertőzésekre, vesekőre.

Az érett fekete áfonya fő hatóanyaga a mirtillin néven ismert flavonoid melyet kivonata nagy koncentrátumban tartalmaz.

Mire használható?
éleslátásra
éjszakai tájékozódó képesség javítására
az erős fényhez való alkalmazkodásra
számos szemrendellenességre
cukorbetegséggel járó ideghártya­bántalmakra, a szürkehályogra
sárgafolt-degenerációra
visszeres és aranyeres fájdalmakra,(különösen várandós nőknél)


A fekete áfonya a látás és számos szembetegség kitűnő gyógynövénye. A feke­te áfonya az ideghártyát segíti alkalmazkodni a fényhez és sötétséghez. Farkasvagság megszüntetésére is kiváóan alkalmas. A hajszálereket erősíti, így elősegíti a szem vérellátását. A fekete áfonya kivonat megerősíti a hajszálereket és csökkenti a szembevérzést.

A fekete áfonya étkezéstől függetlenül is fo­gyasztható. Várandós vagy szoptató anyák is fogyaszthatják ugyanis nincs eddig ismert káros mellékhatása, és más készítményekkel kombinálva is alkalmazható.

Fellelhető:
kapszulában, teakeverékként, géltabletta, tabletta, tinktúra formájában is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése